Heatnet vloerverwarming

 

Heatnet vloerverwarming

 

Heatnet vloerverwarming

 

Heatnet vloerverwarming

 

Heatnet vloerverwarming

 

Meer verwarmingscomfort met vloerverwarming

Nieuwbouwwoningen met cv-radiatoren belemmeren tientallen jaren de overgang naar een duurzame energievoorziening.
Om die huizen warm te krijgen, is er nog steeds water van hoge temperatuur nodig. Terwijl dat voor ruimteverwarming helemaal niet nodig is; water van 25-35 graden C. is ruim voldoende: vloerverwarming biedt de oplossing!

In 't algemeen

Laat u deskundig adviseren bij de keuze van uw vloerverwarming!
Prijs zegt niet altijd alles: u komt bij het zoeken naar informatie over vloerverwarming allerlei "dure" kreten tegen, die o.i. alleen maar te doel hebben om de vloerverwarming duurder te maken. Heatnet spreekt duidelijke, begrijpelijke taal, zonder loze kreten. (zo heet bij ons een "optimizer" gewoon een pompschakelaar....:doet exact hetzelfde en wij bieden een eerlijke prijs.)

Een vloerverwarming kunt u maar éénmaal (laten) leggen.
Berperkt u de vloerverwarming tot "bijverwarming" (in het geval er nog een andere warmte bron in de ruimte aanwezig is en wordt alleen toegepast om de "kou van de vloer te halen") in plaats van "hoofdverwarming" (er zijn geen andere warmtebronnen, zoals radiatoren in de ruimte aanwezig en kan de gehele ruimte voldoende warm stoken), dan kunt u later niet nog "even" wat extra capaciteit in de vloer laten leggen.
Van "hoofdverwarming" kunt u o.i. altijd "bijverwarming" maken (gewoon de temperatuur lager zetten...), maar omgekeerd nooit.

Laat u ook goed voorlichten over de verschillen, die de diverse vloerverwarmingsystemen bieden.
Heatnet biedt zowel conventionele vloerverwarming (aangesloten op de cv-ketel of stadsverwarming) als elektrische vloerverwarming en geeft u een eerlijk advies over de toe te passen techniek.

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons informatieformulier en u ontvangt op zeer korte termijn een voorstel voor uw nieuwe vloerverwarming.

Vloerverwarming als warmtebron wint steeds meer terrein. Niet voor niets, want vloerverwarming biedt een groot aantal voordelen. Er heerst, zeer ten onrechte (!) het idee dat vloerverwarming duur zou zijn in aanleg en gebruik.
Niets is minder waar: vloerverwarming is, in bestaande- en/of nieuwbouw op een voordelige manier in te passen in uw wooncomfort en is qua energiegebruik aanzienlijk voordeliger dan alle andere vormen die veelal worden toegepast (radiatoren, hete luchtverwarming, convectieputten, etc.)
Als u eenmaal het comfortabele gevoel van vloerverwarming hebt ervaren, wilt u niets anders meer!
Vloerverwarming biedt een stuk behaaglijkheid en comfort. Het optimaliseert de woon- en leefruimte(s).

Nooit meer koude voeten

De temperatuur van uw voeten bepaalt of zich behaaglijk voelt: koude voeten worden als zeer onprettig ervaren. Hebt u warme voeten en is de temperatuur op hoofdhoogte wat koeler, dan voelt u zich prettig. Omdat de door vloerverwarming opgewekte warmte van beneden komt, wordt dit als zeer comfortabel ervaren.
De stralingswarmte van de vloerverwarming verspreidt zich van beneden af over de gehele ruimte.
Bij verwarming door middel van bijvoorbeeld radiatoren (convectiewarmte) wordt de ruimte verwarmd door verplaatsing van verwarmde lucht.
Stralingswarmte (vloerverwarming) wordt als prettiger ervaren, in het bijzonder voor astmatische patiënten, zeer gezond omdat er veel minder stofverplaatsing plaats vindt. Heatnet vloerverwarming

Bij toepassing van vloerverwarming kan de ruimtetemperatuur ongeveer 2 graden lager worden ingesteld (hetgeen weer resulteert in energiebesparing).
Ook zult u in ruimten waar vloerverwarming als warmtebron wordt toegepast ook geen "koude trek" ervaren.
Bij vloerverwarming kunt u de ontsierende radiatoren weglaten, wat weer nieuwe mogelijkheden biedt voor de inrichting van uw woning.

Vormen van vloerverwarming

Er zijn momenteel twee, veelvuldig toegepaste vormen van vloerverwarming:
  • Vloerverwarming aangesloten op uw cv-ketel of stadsverwarming
  • Elektrische vloerverwarming.
Beide systemen kunnen gecombineerd worden met vele vormen van vloerbedekking, zoals plavuizen, natuursteen, maar ook houten vloeren: parket, laminaat etc.

HEATNET biedt beide systemen: op deze website treft u uitgebreide informatie over de toepassing van deze vormen van vloerverwarming.
Wij adviseren u graag welk systeem in uw situatie de beste oplossing is.

Omdat wij alle beschikbare systemen kunnen leveren en installeren, kunt u van Heatnet een onbevooroordeeld advies verwachten.
Wilt u zelf installeren: ook dat is via Heatnet mogelijk. Wij leveren u graag de beschikbare materialen en adviseren u bij de installatie.

Conventionele vloerverwarming

Bij de conventionele vloerverwarming worden verwarmingsbuizen in de vloer gemonteerd en via een verdeler aangesloten op de cv-ketel of stadsverwarming
De verwarmingsbuizen kunnen op twee manieren in de vloer worden verwerkt:
  • Door middel van (stofvrij) infrezen in een dekvloer (zandcement of anhydriet)
  • Door middel van een opbouwsysteem, waarbij de buizen op gegalvaniseerde draadstaalnetten worden gemonteerd, waarna nog een dekvloer zal worden aangelegd.
Beide systemen hebben hun voor- en nadelen.



Direct onder de tegels gemonteerd


Bij infrezen komen de verwarmingsbuizen direct onder de vloerbedekking te liggen: in de regel combineert men dit systeem met plavuizen, tegels of natuursteen. De vloer wordt snel warm, omdat de afstand tot de oppervlakte erg klein is. Daarentegen wordt minder warmte in de onderliggende vloer opgeslagen waardoor de vloer ook weer sneller afkoelt.
Dit systeem is goed toepasbaar in bestaande- en nieuwbouw waar al een dekvloer aanwezig is: de opbouwhoogte is minimaal: 0 mm.
Heatnet past voor hoofdverwarming een systeem toe waarbij de buizen op ca 10 cm van elkaar liggen en bij bijverwarming op een hart-op-hartafstand van ca 15 cm liggen.


Indirecte vloerverwarming:
gebruikmakend van de oplaadcapaciteit (warmte) van de afwerkvloer.(accumulatie)

Is er geen dekvloer aanwezig (of kan men deze bij de bouw weglaten) wordt een opbouwsysteem toegepast. Hierbij worden de verwarmingsbuizen op gegalvaniseerde draadstaalnetten gemonteerd op een afstand van 10-15 cm van elkaar. De hoogte van deze constructie is ca 2 cm.
Daarna wordt een dekvloer aangebracht. Hiervoor adviseren we een hoogte van ca 5 cm. De verwarmingsbuizen liggen dus op ca 3 cm onder de oppervlakte.
Deze constructie wordt aanbevolen bij gebruik van vloerverwarming in combinatie met houten vloeren (parket, laminaat etc.) Hier is het van groot belang dat er zo min mogelijk warmteverschillen IN het hout ontstaan. Doordat de buizen wat dieper in de vloer liggen dan bij een freessysteem wordt de vloer onder de houten vloerbedekking zeer gelijkmatig verwarmd. Geadviseerd wordt om de temperatuur van de vloer niet hoger in te stellen dan 28 graden Celsius. Voor gebruik van houten vloeren in combinatie verwijzen we u graag naar de specificaties die op dit gebied worden afgegeven door de fabrikanten van houten vloeren.

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische verwarming wordt de warmte opgewekt door middel van verwarmingskabels die of gemonteerd zijn op verwarmingsmatten (3,5 mm dikte: goed toepasbaar onder tegels en kunnen verwerkt worden in de tegellijm) of bij grotere oppervlakken (groter dan ca 10 M2) met losse verwarmingskabels die in lussen over de te verwarmen oppervlakte worden verdeeld.
Speciaal voor gebruik onder houten vloeren biedt Heatnet een folieverwarming met een minimale dikte van slechts 0,2 mm, die op eenvoudige wijze onder een houten vloer (of laminaatvloer) gelegd kan worden en een gelijkmatige verwarming garandeert.

De investering in elektrische vloerverwarming is vergelijkbaar met die van een conventioneel systeem. Bij grote oppervlakken (groter dan ca 30-40 M2 adviseren we in de regel een conventioneel systeem. Niet vanwege de investeringskosten, maar meer vanwege de verbruikskosten. Deze kunnen bij grote oppervlakken met elektrische vloerverwarming hoog oplopen. Naast de investering in de infrastructuur: uw elektrische installatie dient aangepast te zijn op het grotere verbruik van elektriciteit.
Elektrische vloerverwarming biedt natuurlijk een perfecte uitkomst op plaatsen waar geen conventionele verwarming toe te passen is. Denk hierbij aan plaatsen waar geen gas beschikbaar is: veel vakantiewoningen in Zuid Europa zijn al voorzien van Heatnet elektrische vloerverwarming!

Heatnet biedt alle beschikbare systemen en adviseert u graag of in uw situatie conventionele of elektrische vloerverwarming de beste oplossing biedt.

De regeling van uw vloerverwarming

De regeling van een elektrische vloerverwarming is wat eenvoudiger dan bij een conventioneel systeem, maar ook voor een systeem aangesloten op de cv-ketel of stadsverwarming levert Heatnet een aangepast regelsysteem, waarbij u desgewenst in elke ruimte een aangepaste verwarming kunt krijgen.

Installatie van de vloerverwarming

Heatnet verzorgt de installatie van conventionele en elektrische vloerverwarming in de hele Benelux.
Wij staan u graag ter zijde bij de keuze van uw vloerverwarmingsysteem. Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons informatieformulier en u ontvangt op zeer korte termijn een voorstel voor uw nieuwe vloerverwarming.

Waarom vloerverwarming behaaglijker is

De warmteverdeling bij verwarming met radiatoren
Hoe de warmte wordt ervaren hangt af van de temperatuur en de verdeling van de warmte in de ruimte
Bij radiatoren wordt de omliggende lucht verwarmd. Deze verwarmde lucht stijgt naar het plafond en verzamelt zich daar totdat ze is afgekoeld. Dan valt de lucht weer naar beneden: dit leidt tot storende luchtbewegingen.
Met de koude vloer ontstaat een onaangenaam gevoel: de temperatuur wordt als te laag ervaren. De thermostaat wordt hoger gezet en de verwarmingskosten stijgen.

Bij elektrische vloerverwarming wordt de warmte gelijkmatig door de hele vloer afgegeven.
De gezonde stralingswarmte verwarmt de voeten: warme voeten wekken een behaaglijk gevoel op.
Door het grote verwarmingsoppervlak en de gematigde vloertemperatuur ontstaan maar kleine luchtbewegingen.
Er wordt minder stof verplaatst en er ontstaat een aangenaam temperatuursgevoel bij een goede luchtvochtheidsgraad.

De warmteverdeling bij
vloerverwarming

De voordelen van elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming biedt een groot aantal voordelen
  • Deze vorm van vloerverwarming vraagt geen enkele vorm van onderhoud, is volkomen geruisloos, en heeft een zeer lange levensduur.
  • De warmteopbrengst, is in vergelijking tot verwarming met radiatoren, waarbij circulatie van lucht optreedt (zie boven), aanzienlijk hoger.
  • Het rendement van elektrische vloerverwarming is, gezien de verhoogde warmteopbrengst, zeker niet minder dan verwarming met radiatoren.
  • De stookkosten zijn afhankelijk van de ligging en isolatiewaarde van de woning. Deze hoeven mede bij een goede instelling van de thermostaat, niet hoger uit te vallen dan bij verwarming met andere brandstoffen. (bij gebruik van elektrische vloerverwarming buiten Nederland kan door een andere verhouding van de gas- en elektriciteitsprijzen, zelfs een aanzienlijke besparing worden verkregen)
  • Vloerverwarming past goed in het concept van lage temperatuurverwarming (LTV). LTV is het verwarmen met een lagere temperatuur. Meer informatie over lage temperatuurverwarming

Welke soort vloerverwarming

HEATNET levert een breed assortiment vloerverwarming geschikt voor diverse soorten ondergrond.
Om uw keuze te vergemakkelijken enkele mogelijkheden voor vloerverwarming onder:
Tegels Parket of laminaat Vloerbedekking
of linoleum
Siergrind

Elektrische vloerverwarming duur?

Elektrische vloerverwarming is eenvoudig zelf te monteren.
Op deze website ervaart u hoe eenvoudig en goedkoop het installeren van elektrische vloerverwarming kan zijn.
U bepaalt het aantal vierkante meters dat verwarmd moet worden en bekijkt direct de HEATNET prijs!

Door de aangename stralingswarmte en de optimale temperatuurverdeling kan de ruimtetemperatuur verlaagd worden. De behaaglijkheid blijft behouden en de kosten dalen: met iedere graad lager wordt ca. 6% energie bespaard!

Elektrische vloerverwarming: goedkoper dan u denkt!!

Installatie-service

HEATNET biedt, naast de producten voor elektrische vloerverwarming, eveneens de mogelijkheid om de installatie van uw vloerverwarming te verzorgen.

Het leggen en aansluiten van de vloerverwarming vereist een vakkundige begeleiding; zeker als uw elektrische installatie aangepast zal moeten worden.

HEATNET maakt u graag een passende aanbieding voor alle voorkomende werkzaamheden.