Op krimpnet over bestaande leidingen in de vloer


Leidingen ingefreesd


Vloerverwarming in de aanbouw


Leidingen op gegalvaniseerde draadstaalnetten


Aansluiting op verdelers

 

Hydraulisch neutrale verdeler

Klik hier voor de werking van de verdeler

Uw vloerverwarming wordt
stofvrij ingefreesd

 

GARANTIETERMIJNEN

  • Op de pomp: 2 jaar
  • Op verdeler: 10 jaar
  • Op slang: 50 jaar


Leidingen op krimpnetten gemonteerd

Aansluiting op uw eigen CV-ketel

Vloerverwarming voor o.a.
Nieuwbouw Bestaande bouw Appartement Bedrijfshal Sporthal Kantoor

HEATNET verzorgt ook de totale installatie van uw vloerverwarming aangesloten op uw CV-Ketel (de CV-ketel leveren wij niet)
Omdat wij de materialen, zoals de verdeler en de verwarmingsbuis, direct van de producent betrekken en wij geen gebruik maken van een duur verkoopapparaat, maar uitsluitend verkopen via internet, kunnen wij u zeer gunstig aanbieden.

Heatnet biedt u:

  • 1- t/m 10 –groepsaansluitingen (groter is mogelijk, maar altijd op aanvraag en na persoonlijk onderhoud)
  • 10 jaar garantie op de verdeler-unit
  • 10 jaar fabrieksgarantie op de zuurstofdichte verwarmingsbuis.
  • Afhankelijk van de te verwarmen oppervlakte passen we 14, 16, 18 of 20 mm buizen toe.
  • montage door een professioneel montagebedrijf
  • prijzen inclusief montage en bedrijfsklaar geïnstalleerd.
Wij gebruiken immer hoogwaardige materialen en werken in de gehele Benelux.

Wij adviseren u graag welke soort vloerverwarming voor uw toepassing het meest geschikt is: vult u voor een correcte offerte ons aanvraagformulier in en u ontvangt van ons een passende offerte.

Om schade aan uw vloer te voorkomen adviseren wij dat de temperatuur van het water in de slangen in uw vloer niet warmer mag zijn dan 60 o C.
De maximale temperatuur waarop een vloerverwarmingsysteem wordt afgesteld is ca 45-50 o C. De verdeler van de vleorverwarming die wij toepassen is nog extra beveiligd door een maximaalthermostaat, die bij een te hoge temperatuur de pomp van het systeem uitschakelt en er op die manier voor zorgt dat er geen te heet water door uw vloer circuleert.
De temperatuur van de vloer zal variëren tussen de 22 en 34 graden, dit is afhankelijk van de watertemperatuurregeling, mengsysteem en onderlinge afstand van de vloerbuizen.

LET OP!
Bij houten-, parket-, laminaatvloeren mag de maximale temperatuur van het water wat door de vloer circuleert ca 30oC bedragen: bij een hogere watertemperatuur zal uw vloer mogelijk beschadigen en vervalt in de meeste gevallen de garantie van de producent van de betreffende vloer.

Waarom een vloerverwarming van Heatnet?

HEATNET biedt u de volgende aantrekkelijke voordelen:
  • Geen aanbetaling bij het plaatsen van de order
  • Geen annuleringskosten in het geval u de vloerverwarming niet meer wenst.
  • Geen kosten bij het wijzigen van de installatiedatum (als de opleverdatum van uw woning wijzigt, gaan wij flexibel mee en berekenen daarvoor geen kosten)
  • 100% Betaling direct na oplevering. (uitsluitend via de bank)

Hoofd- of bijverwarming

Vloerverwarming kan worden toegepast als bij- of hoofdverwarming.
Gecombineerd met radiatoren spreekt met van bijverwarming en zonder enige andere vorm van verwarming in de te verwarmen ruimte spreekt men van hoofdverwarming.

Wij adviseren vloerverwarming als bijverwarming, waarbij de verwarmingsbuizen in de vloer verder uit elkaar liggen, NIET toe te passen bij houten, parket, laminaat en gietvloeren.
Bij dit soort vloeren is het van belang dat de buizen in de vloer zo dicht mogelijk bij elkaar komen te liggen teneinde een zo gelijkmatig verwarmde vloer te verkrijgen.
Een onderlinge afstand van de verwarmingsbuizen groter dan 15 cm wordt hier zeker afgeraden (ook als u de vloerverwarming als bijverwarming beschouwt)

Als bijverwarming zal de vloerverwarming dienen om de vloer op een comfortabele temperatuur te houden, zonder dat er koude luchtstromen over de vloer ontstaan. De radiatoren zullen voor de gewenste ruimtetemperatuur zorgen.
Tijdens voor- en naseizoen zal alleen de vloerverwarming al voldoende zijn voor een behaaglijke ruimtetemperatuur.
De radiatoren kunnen voorzien worden van thermostatische radiatorkranen.

Vloerverwarming is ook zeer geschikt als hoofdverwarming. In dat geval levert de vloerverwarming de totale warmte-behoefte voor de te verwarmen ruimte.
Een optimaal resultaat krijgt men op een reeds geïsoleerde ruwe betonvloer. De ondervloer dient redelijk vlak te zijn en vrij van uitstekende kiezels e.d.

Met de variant bijverwarming verkrijgt u beduidend minder comfort dan bij hoofdverwarming, want door de grotere afstand van de buizen onderling is de reactietijd langer. Bijverwarming haalt in dat geval slechts de kou van de vloer, echt warm zal de vloer niet worden.
Tevens leidt bijverwarming tot hogere stookkosten dan hoofdverwarming. Radiatoren verwarmen een ruimte sneller dan vloerverwarming dat doet. In geval van bijverwarming zouden de radiatoren deels dicht moeten staan om de vloerverwarming (als bijverwarming) de kans te geven om de kou van de vloer te krijgen. Dat restulteert in extra lang stoken en dientengevolge een hoger energieverbruik.
Heatnet adviseert dan ook altijd hoofdverwarming: alleen dan bent u verzekerd van een comfortabel en energiezuinig vloerverwarmingssysteem.

Naast het feit dat "bijverwarming" eigenlijk een minder zinvolle vorm van vloerverwarming is, is die vorm ook moeilijker regelbaar dan wanneer de vloerverwarming toegepast wordt als enige vorm van verwarming in een ruimte.

Heatnet biedt diverse oplossingen voor het gebruik van vloerverwarming in com,binatie met bijvoorbeeld een open haard of hout/gas-kachel.
Voor gedetailleerde informaite verwijzen we u graag naar onze website zoneregeling.nl of etageregeling.nl

Vloerverwarming als enige verwarmingsbron biedt de volgende voordelen:

  • Aangename en behaaglijke warmte
  • Geen koude voeten
  • Geringe luchtbeweging
  • Behaaglijk bij een lagere ruimtetemperatuur (2 à 3 graden)
  • Hogere relatieve vochtigheid
  • Kostenbesparend
  • Gelijkmatige oppervlaktetemperatuur (dit geldt als de verwarmingsbuizen zo dicht mogelijk bij elkaar liggen: in gevallen waarbij de buizen, bij infrezen van een vloerverwarming, op een onderlinge afstand van meer dan 15 cm liggen, verkrijgt men geen gelijkmatig verwarmde vloer)
  • Geluidsarm
  • Leidingen niet in het zicht
  • Lange levensduur

Bij hoofdverwarming plaatsen wij de verwarmingsbuizen in de vloer op een afstand van ca 10-12 cm van elkaar. Hierbij verkrijgt u onder alle omstandigheden een gelijkmatig verwarmde vloer
Bij bijverwarming bedraagt deze afstand ca 15-20 cm.

Tips voor montage en gebruik

  • Voor een goed resultaat adviseren we de onder- en zijkanten te voorzien van isolatie.
  • Bij bijverwarming dienen de radiatoren goed te worden ingeregeld, zodat voorkomen wordt dat de kamerthermostaat de warmtetoevoer stopt
  • De onderlinge afstand van de leidingen in de vloer dient zodanig te zijn dat er een gelijkmatige oppervlaktetemperatuur ontstaat
  • De lengte van buis per groep te beperken (de groepen zijn bij voorkeur maximaal 100 meter lang en ongeveer gelijk van lengte)
  • Gebruik zo min mogelijk scherpe bochten

Capaciteit en de prijzen

In de orderstaande tabel treft u een overzicht van het aantal groepen, benodigd voor een bepaalde oppervlakte.

Aantal groepenHoofd-
verwarming
 
1 groeptot 10 m2Wij werken met vaste, zeer concurrerende prijsniveau's.
Echter, om een juiste offerte te kunnen maken, zijn een aantal zaken van belang.
Alleen nadat we alle benodigde gegevens van u hebben ontvangen, kunnen we een pasklare, scherpe offerte maken.
(zonder verrassingen achteraf!)

Vraag om vrijblijvende offerte met de scherpste prijs!
2 groepentot 20 m2
3 groepentot 30 m2
4 groepentot 40 m2
5 groepentot 50 m2
6 groepentot 60 m2
7 groepentot 70 m2
8 groepentot 80 m2
9 groepentot 90 m2
10 groepentot 100 m2
11 groepentot 110 m2
12 groepentot 120 m2
> 12 groepenMogelijk op aanvraag
HEATNET installeert, zonder extra kosten, door geheel Nederland

*) Wij adviseren vloerverwarming als bijverwarming, waarbij de verwarmingsbuizen in de vloer verder uit elkaar liggen, NIET toe te passen bij houten, parket, laminaat en gietvloeren.
Bij dit soort vloeren is het van belang dat de buizen in de vloer zo dicht mogelijk bij elkaar komen te liggen teneinde een zo gelijkmatig verwarmde vloer te verkrijgen.
Een onderlinge afstand van de verwarmingsbuizen groter dan 15 cm wordt hier zeker afgeraden (ook als u de vloerverwarming als bijverwarming beschouwt)

Wij streven altijd naar een situatie waarbij de groepen maximaal 10 m2 beslaan.
Wij adviseren tevens om bij het berekenen van het aantal groepen niet te zuinig te zijn: liever één groep meer, waardoor de groepen iets korter kunnen worden (dus sneller opwarmen) dan te weinig verwarmingscapaciteit in een vloer te leggen.
In een situatie van bijvorobeeld een keuken worden er in de regel geen verwarmingsbuizen onder de keukenkastjes (of eiland) gelegd, maar het overblijvende vloeroppervlak dient wel de complete ruimte goed te verwarmen.
Een dergelijke situatie zien we ook bij een badkamer.

Beter dus één groep meer dan te weinig capaciteit waardoor de ruimte niet goed verwarmd kan worden (en jaarlijks een hogere energierekening): o.i. dus een verkeerde bezuiniging.

Al onze installaties zijn geschikt voor zone-regeling

Meerprijzen voor:

  • montage op gegalvaniseerde draadstaalnetten i.p.v. frezen
  • Isolatiefolie per m2
  • gegalvaniseerde draadstaalnetten per m2
  • Afkoppelen en afdoppen van radiatoren
  • Aansluiten via kruipluik/ruimte

Enkele foto-impressies van installaties